24.04.2020. 7 клас
Гігієнічні основи організації
занять фізичними вправами,загартування.
1. Що вивчає гігієна фізкультури?
а)зміни у стані здоров*я людини,пов*язані із заняттями спортом
б)взаємодію організму людини,що займається спортом із зовнішним середовищем
в)теорію і методику занять фізкультурою та спортом
2. Що є раціональний добовий режим?
а)ритмічне чередування праці і відпочинку та
інших видів діяльності .
3. Який час є найбільш сприятливим для занять
фізкультурою та спортом?
а)6.00-8.00
б)13.00-15.00
в)16.00-18.00
4 Назвіть основні
гігієнічні вимоги до спортивного одягу і взуття.
а)спортивний одяг і взуття,по можливості
повинні бути легкими не
обмежувати рухів
б)спортивний одяг і взуття повинні бути
красивими
в)спортивний одяг і взуття повинні
відповідати вимогам,висунутих
специфікой занять і правилами змагань з
різних видів спорту
5. Яка оптимальна температура повітря у приміщенні для
занять спортом?
а)+15*
б)+10*
в)+20*
6. Що є раціональне харчування?
а)харчування сбалансоване по складу та часу
прийому їжи
б)прийом багатокалорійної їжи,збагаченої
білками
в)дієтичне харчування
7. Який час є найбільш сприятливим для прийома їжи?
а)за 15 хвилин до тренування
б)за 1 годину до тренування
в)за 2 години до тренування
8. Яка мета загартування?
а)збільшення опору організму до несприятливих
впливів навколишнього
середовища
б)формування стійкості організму до
переохолодження
в)удосконалення фізичних якостей
9. Що із наведеного нижче не можна вважати процедурою
загартування?
а)ходьба босоніж
б)обливання холодною водою
в)повітряні ванни
10. Якою процедурою треба починати загартування?
а)контрастний душ
б)обливання холодною
водою
в)повітряні ванни
11. У який час доби краще проводити
загартувальні процедури?
а)ранок
б)вечір
в)день
12. Які основні правила
загартування?
а)постійність та
повільне збільшення навантаження(температури,
тривалості)
б)часта зміна вида
діяльності
в)різка зміна навантаження(температура , тривалість
Коментарі
Дописати коментар